Zioła w domu
Luty 5, 2017
Ospa wietrzna i jej przebieg
Luty 21, 2017

Jak zrobić ryż

Można przemyć je przez sito lub cienki durszlak, a nawet po prostu wypełnić garnek z wodą, wrzucić ryż wokół i na garnku umieścić pokrywę lekko krzywo, a odcedzić wodę przez szparę. Pamiętaj, aby przepłukać ryż, aż woda ucieka jest jasne. Ludzie robią to, aby ich ryż z coraz bzdurny, ale może to zmyć składników odżywczych. W celu uzyskania bardziej puszyste ryżu bez spłukiwania, patrz metoda puszyste ryżu. Podczas podgrzewania wody do wrzenia, pomaga utrzymać wieczko przykryte, żeby uniknąć zbyt dużo pary ucieczkę.

Jeśli mieszkasz na dużej wysokości (gdzie ciśnienie powietrza jest niższa), może trzeba zwiększyć czas gotowania i / lub temperatury. Najniższy ustawienie na kuchenka może utrzymywać ciepły ryż zamiast rzeczywiście wolnym ogniu, więc włączyć go do drugiego najniższego ustawienia i sprawdź ponownie za kilka minut, aby upewnić się, że gotującą się prawidłowo. Jeśli płukanie wstępne, należy rozważyć obracając nadmiar płynu do napoju dodając trochę sproszkowanego kardamonu dla smaku i szczyptę soli do smaku. Dobrze wymieszać i podawać na gorąco lub na zimno.
Aby ryż biały ciekawsze, dodać masło, czarny pieprz, zioła, cebula, czosnek, lub cokolwiek innego, co pieści cię kręci w wodzie przed dodaniem ryż. Zapraszam do zwykłej wody z bulionem zastępczego, mleka kokosowego (nie kremowym) lub innego rozwiązania na bazie wody.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *